För nytt muffinsrecept förstås!
Inspirerades för det mesta av alltommats häromveckan; fixade lite egen glasyr m.m.. Själva receptet? Kommer här, i form av6 stora muffins:
Börja med att sätta ugnen på 200 grader, smörj en stor 6-muffinsplåt, eller använd stora formar
- 100 g mörk choklad, 70% kakao, hackas/bankas hårt i förpackningen, med hammare, o låt vara där ett tag.
Tag sen
- 50 g smör (margarin), o smält i kastrull; häll därefter över
- 1,5 dl mjölk, dra undan från värmen o låt stå
Blanda i en separat bunke ihop de torra ingredienserna
- 3 dl vetemjöl, med
- 1 msk bakpulver, samt
- 1,5 dl farin- eller muscavadosocker,
- 0,5 - 1 dl kakao (beroende på hur kraftigt chokladig man vill ha det)
- Ta också en apelsin, och riv skalet fint, från den i (o. ät gärna själva frukten efteråt)
Glöm för allt i världen inte att riva en massa morötter;
- 3-5 st grovt; blir ungefär lika mkt i dl, om morötterna är lagom stora.
Blanda smör-mjölkblandningen med de torra ingredienserna o. till sist morötter samt chokladen. Häll i plåten/formarna och grädda i ugnen 15-20 minuter, beroende på hur kladdiga/fast man vill ha muffinsen.
Låt svalna en stund, och fixa sen
Florsockerglasyr, med chokladsmak
- Tag 1.5 dl florsocker
- 0.5 dl kakao
- 1 msk smör/margarin
- 1 msk snabbkaffepulver
O kör allt i mikron på 750W i 20-30 sekunder. Häll i 2-3 msk valfri grädde; blanda rejält. Blir det för löst - häll i mer florsocker (och/eller kakao) och/eller ställ in i kylen några minuter, så stelnar det. Blir det för hårt - häll i mer (smält) smör/margarin/grädde.
Till slut kan det så se ut så här!
Enjoy!
/Mm.
Ok, källan till de goda: länken iallafall: muffins_länken (enligt Caroline Hofberg, redaktionen@alltommat.se, publicerad även i Leva & Bo)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar