onsdag 18 april 2012

Brownies, baskemig bra, bland annat!

Sådå, efter fotbollsmatch (Chelsea-Barcelona 1-0, för er som inte följer "champinjonligan" slaviskt) fick man fotat lite, o. provsmakat förstås, men mer om det nedan.

Kan innan dess, för att få in en träningsaspekt, nämna att det går att få hyfsad rotation på simningen med, tack vare teoretiska tips av bra lärare från Göteborgsim, samt egna praktiska övningar inte minst - ger färdighet i slutändan! 4H kan förresten tillämpas också; inte det förut kända lantbruksungdomsaktiga, utan istället huvud, höfter, hälar - i horisontalläge, för en bra simställning. Bra läge att kolla in tips från simcoachen: http://minutmaning.runnersworld.se/artiklar/tips-fran-simcoachen-vattenlaget.htm!

Sticker emellan med ett dryckestips också: en flaska 2010 Seghesio Sonoma Zinfandel (22562) till det facila priset av 179:-. Som hittat mao. (för oss som hellre testar olika viner än billiga boxar ;) Funkar förresten finfint  även till fågel och fläskkött, med en fruktig doft & smak av mörka bär, samt aningen choklad & vanilj i doft & smak, samt en viss fatkaraktär. Kom ihåg att kyla den en stund innan servering bara, så smakar det gott (och inte syltigt).

Vilket sökt leder oss in på rubriken; blev ju inspirerad av AlltomMat imorse/förmiddags, o. för att glädja alla som kom med glada inlägg då, kommer här recept samt bilderna på desamma. Den första på en tämligen nyuttagen form (de små groparna är extra, mörka, chokladbitar i) den andra på de färdiga läckerbitarna:Å recept, för er som inte orkar/tyar gå till alltommat-sidan (och/eller vill ha mitt 3/4-recept):

Sätt ugnen på 175 grader först:

Smält därefter
  • 100g smör o.
  • 150g mörk (>50&kakao) choklad
Vispa ihop 
  • 3ägg &
  • 2½dl socker, av valfritt slag, i 5 minuter räcker.
Rör ned 
  • 1dl vanlijsocker eller
  • ta en vaniljstång, låt ligga med i smör/chokladblandningen några minuter, ta därefter upp o.- snitta samt skrapa ur de små svarta kornen o blanda i äggsmeten
Blanda ihop
  • 1½dl vetemjöl &
  • 1 tsk bakpulver, samt gärna 
  • 1 tsk snabbkaffe, o blanda i smeten.
Häll i allt i en liten smord långapanna, ca 20*30cm (gärna med smort bakplåtspapper i så slipper man diska :) o grädda 20-25 minuter i nedre delen av ugnen. Ta ut o. låt svalna, i rumstemp, senare i kyl/frys. Skär upp o. dekorera med florsocker siktat över, genom en lite hjärtform; ja jöklar vad jag låg i här, som islänningen sa (ok så jobbigt var det inte, men bra/kul blev det. Å ja, de går bra att frysa också, till om/när man får väntat besök = ät å njut då, om inte förr (kanske med extra vispgrädde och/eller glass till =))

/Mm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar